Cum să Gestionezi o Amendă pentru Parcare Neregulamentară
În ultimii ani, poliția locală a început să dea amenzi pentru parcare neregulamentară, în locuri cu plată sau în zone concesionate. Iată ce trebuie să știi:
Primirea Procesului Verbal
- Procesul Verbal: Dacă nu ești prezent la mașină pentru a primi direct procesul verbal de la polițistul local, acesta va fi trimis prin poștă.
- Primirea Procesului Verbal: O să primești procesul verbal în aproximativ 10 zile lucrătoare. Procesul verbal se dă doar pe semnătură.
- Ridicarea Procesului Verbal: Dacă nu ești găsit la adresa indicată, poți ridica procesul verbal de la oficiul poștal cu buletinul.
Depunerea Contestatiei
- Contestarea Amendei: Procesul verbal este necesar pentru a contesta amenda. Poți plăti amenda la taxe și impozite, dar este recomandat să o faci aici.
- Plata Amenzii: Este important să păstrezi chitanțele cu plata amenzilor ca dovadă.
- Reducerea Amenzii: O amenda de 500 de lei pentru parcare neregulamentară, plătită în maxim 15 zile de la primirea procesului verbal, se reduce la jumătate.
- Contestarea în Continuare: Chiar dacă plătești amenda, poți contesta în continuare.
Ridicarea Mașinii
- Costuri Suplimentare: Dacă mașina a fost ridicată, pe lângă amenda de 250 de lei, va trebui să plătești și eliberarea mașinii.
- Taxe Diferite: Taxa pentru eliberarea mașinii poate varia în funcție de oraș.
- Ridicarea Rapidă: Este important să ridici mașina cât mai repede pentru a evita taxele zilnice.
Sfaturi Utile
- Fii Atent la Semnele de Parcare Interzisă: Evită amenzi fiind atent la indicatoarele de parcare interzisă.
- Păstrează un Număr de Telefon Vizibil: Oferă un număr de telefon vizibil în parbriz pentru a fi contactat în loc să ți se ridice mașina.
Păstrând aceste informații în minte, poți gestiona mai ușor orice amendă pentru parcare neregulamentară.